Playmoss uses cookies. By using our services, you're agreeing to our Cookie Policy.

Get extra points

You seem to like this playlist. Share it using the “Share” button and get 300 extra points.

De favorieten van: Jeroen De Vriese

"Ik kick op goeie melodieën, en als dat goed zit dan maakt het al bijna niet meer uit naar welke stijl of genre ik luister. Al zijn er uitzonderingen: teveel folk of wereldmuziek en ik loop weg... more...

"Ik kick op goeie melodieën, en als dat goed zit dan maakt het al bijna niet meer uit naar welke stijl of genre ik luister. Al zijn er uitzonderingen: teveel folk of wereldmuziek en ik loop weg... Geef mij geen notengeneuk of teveel monotonie, dan haak ik af.

The Ramones gingen terug naar de essentie, alle ballast weg. Waarom "somebody put something in my drink"? Geen idee, is al 25 jaar mijn favoriet ramones nummer ; )

Nirvana, zelfde verhaal: de essentie. Hier kon ik ni direct een nummer kiezen, dus dan maar een met een tijdloze riff en oerdrumgehak van Dave Grohl!

System of a Down: radio/video komt van hun (enige) geniale plaat, maar daar staat dan ook geen enkel minder nummer op. radio/video draai ik regelmatig op feestjes omdat er een lekkere reggae feel ingeslopen is.

Metallica moest ook in deze lijst staan, maar het is verborgen in de King of Bass mashup die het geweldige nummer "sad but true" gecombineerd hebben met "very superstitious" van Stevie Wonder. Voor mij de beste mash up die ik ooit gehoord heb: instant goed gezind worden!

Faith no More: "stripsearch" . Geen lange autorit voor mij zonder dit nummer. Een van mijn favoriete bands ooit, ze hebben geniale harde schijven, maar hier kies ik voor een soft nummer, ideaal voor on the road, met dan toch weer een cool heavy einde.

Neoslave, een van de voorttrekkers van de Belgische synthwave stroming. Hij heeft zijn roots in de harde gitaarmuziek maar heeft nu gekozen om in alleenheerschappij zijn eigen synthesizer universum te producen...en hij doet dat goed!

Type O Negative met "christian woman", geen commentaar nodig: gewoon luisteren en u onderdompelen in de duistere & wellustige uithoeken van de ziel van wijlen Peter Steele...

The Blackest Day van Lana Del Rey, geweldige song uit de al even geweldige plaat "Honeymoon". Wat een stem, wat een sfeer. Ik heb het gevoel dat ze in deze plaat echt haar sound gevonden heeft!

Guns 'N Roses, een van de beste bands ooit: hier kies ik wel voor een heavy song: "you could be mine", geweldige riff, geweldige drums, den Axl die de pannen van het dak zingt/krijst en dan nog die grave "terminator" videoclip erbij! Terug naar mijn jeugd ; )

Last but not least: "Radar Love" van Golden Earring. Wereldhit van een Hollands groepke. Wat een song! Al heb ik nog getwijfeld om "when the lady smiles" te nemen, maar die zal ik houden voor mijn 10 favoriete videoclips."

Veel luisterplezier! ...less

A playlist by
bib_driehoek
10 tracks
  • 46min
  • 9193
  • 3 years ago